Translate

29 Mart 2014 Cumartesi

SEÇİM



Bu yazıyı okurken lütfen tüm önyargılarınızı bir kenar koyunuz. Bu HEPİMİZ içindir:)

Bugün, seçimden önceki son gün...
Türkiye'de yaşanan bu günler, tarihe not düşülecektir. Herkes; paylaştığının, yaydığının, konuştuğunun, dinlemediğinin, anlatamadığının, çalışmadığının, araştırmadığının vebali ile yüzleşecek  ...

Zaman duyduğuna gördüğüne inanma zamanı değildir.
Zaman Dünya dengelerini anlamaya çalışma ve ipleri takip ederek oyun kurucularına ulaşmak için çaba sarf etme zamanıdır.

Zaman "demokrasi" söylemleri ile yaşama zamanı değil, "demokrasiyi" yaşama zamanıdır....

Aile içi demokrasiyi yaşamayan bireyler nasıl oluyorda demokratik yönetimi sorguluyorlar anlamıyorum.Oy kullanacakların  % kaçı aile içinde tercih hakkına sahip?.. Ben hala memleketimizde "ataerkil" aile yapsının hakim olduğuna inanıyorum. İktidar anlayışı evde başlar, okullarda pekişir.
-babanın lafı üzerine laf olmaz - eti senin kemiği benim- mutlaka bir bildiği vardır-....
 

Biz, bizi geliştirmezsek, birileri bizi değiştirecek....!!!!

Zaman, toplumsal bilgilenme ve aydınlatma hareketlerini PLANLAMA-TASARLAMA zamanıdır....

PLANLAMA-TASARLAMA... neden mi önemli ?

Aile yapımızdan başlayacak bir aydınlanma olmazsa, 60'larda yaşanan senaryo daha çoookkk kurgulanır memleketimizde...

Tarihimizde hep "tek adam" dönemleri not düşülmüştür. Bu, tüm dünya devletleri için böyledir, çünkü insan doğasında bu vardır. İnsan koşulsuz itaate uygun yaratılmıştır. Dikkat edin, tüm ilahi dinle bunun üzerine kuruludur.

Tarihi değiştiren olaylarda halk gücü etkili olmuştur ve halk gücü büyük kitlelerle takip edilen düşünce temsilcileri etrafında kenetlenme ile oluşmuştur.  Atatürk, Lenin, Engels, Marx,Hitler, Musolini...Bu liste uzar... Listenin sonuna da  Recep Tayyip Erdoğan ismini bu tarih not düşer...

Lider olmak zordur...
Zamanla çarpıştıkça keçeleşir insani yanlar... tırmanırken sırtındaki sorumluluklarla tırnakların arası kir dolar... Tarihin seni hayin-insafsız-cani... olarak kaydetme ihtimalini bilerek oyuna dahil olmaktır liderlik. Çıkarlar söz konusu olduğunda, insanların kutsal değerlerinden bile vazgeçebildiği dünyada ismini kullanan herkesten mesul olmak zordur.... Büyük hedefler için koşarken atladığın çatlakları geri dönüp kapatmak  zordur... Evde lider olmak kadar zordur memlekete lider olmak..:))

Farkedis:Memlekete sevdalı, iyi niyetli liderler mutlu ailelerde yetişecektir. Her insan kendi dünyasının lideridir.

İyilikten yana tutuyorum düşlerimi ve salıyorum yarınlara... Zamanında kabul olmasını umuyorum dunya barisi için edilen duaların.


Demokrasi adına hoşgörü ve huzur dileklerimle.... sağlıkla kalin












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder